Awek Barunya Kawan Rapat Aku Sendiri.

Perkongsian ini telah dibaca: 504 kali
25

Nama: Puteri Raudhah

Jantina: Perempuan

Assalamualaikum. Saya rasa x prlu sy citer pjg2. Sy dgn si dia dh knal hmpir 2thn tp bru 9bln b’cinta dan dh rncang nk tunang. Satu hari time kuar dgn si dia, si dia asyik sibuk je bls msg. Bile sy tnya, dia jwb awek lain msg, so sy just jwb ok, mlas nk gduh mlas nk siasat ag sbb mybe dia gurau. Tp esknya tbe2 dia terus terang dgn sy dlm msg yg
mmg btl awek lain msg, kwn sy sndri, dh lme lak tu diorg berhubung. Si dia cerita yg kwn sy tu mmg suke dkt si dia, diorg mmg ngaku sme2 suke tp si dia jwb si dia suke tp x cinta. Sy semakin keliru dgn situasi nie. Pd siapakah sy harus percaya dan sy xthu ape yg patut sy buat? Hati x tenang slagi mslh ni x selesai. Hanya pada Allah sajalah tempat sy mngadu skrg.

Salam.

Kawan makan kawan punya kes ni memang dah banyak kali dah dengar. Nampak macam cliche dan boring tapi ni memang hakikat dan dah banyak kali kami terim luahan pasal kawan makan kawan sendiri ni.

Pertamanya agak bagus la lelaki tu mengaku kat awak awal-awal daripada menipu awak lagi lama. Bayangkan kalau hubungan korang ni bertahan selama 3 tahun lepas tu baru dia mengaku, tak ke lagi parak masalahnye? And lagi satu, kenyataan pasal suka tapi tak cinta tu semua hanyalah bullshit. Term ni hanya di reka untuk sedapkan hati pesalah dan sering digunakan untuk meraih simpati. So bila dia cakap suka tapi tak cinta tu, bagi saya dia menipu.

Kawan tikam belakang dah hampeh. Lelaki menipu dan meraih simpati untuk kebaikan sendiri lagi hampeh. Baguslah awak tak teruskan lagi hubungan macam ni kalau tak dengan awak sendiri boleh jadi hampeh. Bagi saya, ini adalah benda yang baik untuk terjadi. Awak boleh move on dan dapatkan yang lebih baik yang awak betul-betul layak.

Lupakan kawan hampeh. Lupakan lelaki hampeh.

Berapa bintang?
Kongsikan!
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Jan 28, 2015 | Posted by in Percintaan | 0 comments

Add Your Comment

Your email address will not be published.