Cinta 2 Tahun Lepas, Adakah Berputik Kembali? Atau Hanya Syok Sendiri?

Nama: Siti

Jantina: Perempuan

Hi,saya nak tanya sikit ni,ex bf saya dh break ngan saya lebih kurang 2 tahun lalu,tapi tahun ni kitaorang sama kelas,dan saya perasan yang dia mcm nak dekat2 ngan saya dan tadi dia try duduk sebelah saya (tp sekejap je),saya mcm terkejut pastu buat x tahu je and try berlakon tengah ckp dengan kawan saya,profile insta saya pun ada jugak gambar yg dia like,maksudnya apa ya

Boleh tolong terangkan?

Terima kasih, 🙂

Hi.

Perkara yang lepas jangan dikenang. Situasi yang Siti hadapi ni amatlah sesuai untuk kami gunakan ayat ni. Dah 2 tahun berlalu tapi masih menaruh harapan. Jelas kat sini yang Siti sendiri masih menyimpan sedikit perasaan kat ex Siti tu. Kalau benar dan yakin dan pasti yang dia dah jadi ex, takkan ada sikit pun perasaan yang macam Siti gambarkan tu. Kalau betul Siti dah move on, takkanlah Siti boleh terperasan dengan tingkah lakunya yang semakin mendekati dan jugak perbuatannya di laman sosial? Jelas sekali Siti sendiri belum move on.

Tapi beware dan tolong berjaga-jaga. Ada kalanya lelaki ni hanya nak bersikap normal dan baik terhadap semua orang. Mungkin apa yang dilakukannya tu hanyalah sikapnya yang sebenar terhadap semua orang dan Siti sendiri yang perasan?

Tanya diri Siti sendiri, masihkah Siti memendam perasaan lama? Atau Siti hanya syok sendiri?

Hanya Siti yang boleh bagi jawapan.

Berapa bintang?
Kongsikan!
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Apr 23, 2015 | Posted by in Percintaan | 1 comment

Curang Tapi Tak Mengaku.

Nama: Saya Keliru

Jantina: Perempuan

Sy ada mslh pasal ex bf sy. Dia satu sekolah dgn sy. Kami baru je putus sbb dia curang tapi dia tak mengaku. Hubungan kami dah nak masuk 3 tahun. Sy dah biasa hidup dgn dia , semua masalah sy share dgn dia. Sy takut sgt sy kehilangan dia. Lepas kami putus, dia masih lgi contact sy, ambil berat pasal sy, dan membuatkan sy berharap yg kami akan bersama kmbali.

Tapi dalam masa yg sama, sekarang sy dah ada bf baru. Bf sy dduk asrama, dan sy mula sygkan dia. Sy tak tahu nak buat ape skrg. Hati sy teringin nak bersama dgn ex bf sy sbb sy dah terbiasa hidup dgn dia, tapi sy takut dia ulang balik kesilapan dia. Bila sy tengok ex bf sy dgn perempuan lain, sy mesti menangis. Sy tak sanggup nak tngok dia dgn org lain. Sy harap dr. boleh bg pendapat apa yg sy patut buad.

Salam.

Hati dan perasaan ni memang susah. Dah putus tiba-tiba nak balik.

Tapi bagi saya benda ni tak susah mana pun, adik sendiri buat keputusan untuk tinggalkan bf lama adik tu and adik dah pun ada pengganti. Well then move on je. Dia dah buat salah yang jelas dan nyata tapi masih tak mengaku and adik sendiri dah pun ada pengganti.

Kenapa perlu susahkan diri and kepala adik tu untuk pikirkan lagi pasal bf adik yang lama tu. Kami rasa adik takdela sayangkan bf lama adik tu sangat pun sebenarnya. Kalau boleh cari pengganti baru dengan senang takkanla boleh ada masalah untuk lupakan yang lama. Terkadang hati dan perasaan tu ada sifat kasihan je. Kuatkan hati, tabah dan berpegang pada pendirian sendiri je.

Yang lepas tu biarlah lepas. Move on.

Berapa bintang?
Kongsikan!
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Jan 27, 2015 | Posted by in Keliru | 0 comments