Aku Nak Boyfriend Orang Jugak! Nak Jugak!

Nama: Amirah

Jantina: Perempuan

Lelaki yg saya suka ni, dh ada girlfriend, lama dh saya tunggu dia single. Msa saya text dia, dia tak balas pulak text saya. Msa saya text lagi skali, dia dh bergf pulak. Saya pun bgitau dia, yg saya dhh lama tunggu dia tpi dia bgi syarat pulak, mesti transfer kredit. Berapa kli dh saya cuba nak cpl sma dia, mlngnya tak ada harapan.

Tolong! Bagi saya cara nak pikat hati dia supaya cpl dengan saya dan supaya dia putus dengan girlfriend dia.

Pelik. Dunia memang pelik. Belambak lagi lelaki kat luar sana yang single yang mencari yang menunggu…tapi sedih sebab masih adanya perempuan yang mengharapkan lelaki yang dah berpunya.

Adik, lelaki yang awak nak tu terang lagi bersuluh dah berpunya. Hatinya dah ada kat orang lain dan awak pun saya rasa bukannya pilihan dia kalau awak msg pun tak berbalas. Lelaki tu mungkin sengaja amik peluang kat awak bila mintak kredit semua tu. Sama ada dia memang betul amik kesempatan ataupun dia memang anggap awak bukan sebagai orang yang dia harap untuk habiskan masa depan bersama.

Dia dah berpunya dan awak tak perlu tunggu. Tak payah fikir nak kapel dengan dia ke apa ke. Cari lelaki lain yang melambak kat luar tu pastu kawin cepat-cepat. Kapel kapel apenye bukannya dapat apa pun!

Kongsikan!
Feb 2, 2015 | Posted by in Percintaan | 1 comment

Kalau Perasaan Sayang Dah Hilang?

Nama: AD

Jantina: Perempuan

Salam. Saya baru je putus cinta, adalah dalam dekat 2 bulan. Sy bercinta dgn ex bf sy setahun 2 bulan. Mula2 percintaan tu semuanya indah, dia betul sayang sy dan sy pon syg dia, dia selalu ingat saya. Tapi lepas 3, 4 bulan kami kapel dia mula berubah sejak dia sambung degree. Awal bulan Jun hari tu dia bagitahu apa yang sebenarnya yang dia rasa terhadap sy. Dia boleh ckp yang perasaan dia dekat sy kurang, tak mcm mula2 dlu. Sy tny dia, apa slh saya? Dia ckp sy takde slh apa2. Mmg sy akui sy seorg yg sgt sabar dgn dia, apa pun dia buat yg boleh buat sy sedih, sy tahan hingga kesudah. Lepas je dia ckp mcm tu saya ambil keputusan untuk putus je. Buat apa kalau kita kapel dgn org yg tak syg kita 100% kan?

Tapi sejak putus sy selalu teringat dekat dia, sy sedih, y syg dia sgt2, mpi skrg sy masih syg kan dia. Walau apa pun jadi, sy tak pernah bencikan dia. Saya tahu yang dia tak da org lain. Dia pun bagitahu sy, dia tak ada perasaan pada mana2 pompuan, dia cuma nak life dia je. Tolong lah sy mcm mana sy nak lupakan dia 🙁

Salam.

Konsep lupakan yang lama dan move on tu memang dah betul. Cuma, dalam hal ni, keputusan sebenarnya tak boleh dibuat dengan terburu-buru. Benda yang kita plan untuk seumur hidup kita perlu kaji dan tilik betul-betul. Tak logik nak pertaruhkan masa depan akan datang yang bertahun lamanya hanya dengan keputusan yang baru difikirkan dalam sehari dua.

Nasihat saya mudah, amik masa untuk fikir sedalam-dalamnya mengenai hal ini. Nak teruskan semula hubungan ni kami tak rasa berisiko sangat, bf awak tu pun bukannya curang ke tipu ke ape ke, cuma dia rasa sayang tu dah kurang dan kami pasti benda ni boleh diselesaikan dengan masa dan adanya perubahan dalam perhubungan korang sedikit sebanyak nanti. Perubahan perasaan dalam percintaan tu normal, cuma macamana kita handle dan kawal perubahan ni la yang akan bawak impak terhadap perhubungan kita tu.

Amik masa untuk fikirkan sebaik mungkin dan buat keputusan yang terbaik. Jangan terburu-buru. Masalah masih kecil, jangan sampai bf awak tu pun dah move on barulah awak buat keputusan. Kalau melepas lagilah teruknya meroyannya nanti kang.

Ingat, jangan tunggu nasi jadi bubur ok!

Kongsikan!
Jan 29, 2015 | Posted by in Jiwa Kacau | 0 comments