15 December 2019

Follow Instagram Dan Balas Chat, Adakah Lelaki Itu Sudah Kumiliki?

Nama: Atiqah

Jantina: Perempuan

Saya tak faham dgn lelaki ni. Dia memang tahu yang saya suka dia and saya pun follow ig dia. Dalam beberapa tahun lepastu, dia followback ig saya. Knp dia followback selepas bertahun lamanya? Ini yg pertama.

Yang kedua, baru-baru ni saya dm dia di instagram dan dia balas hi awak tapi sebelum2 ni dia tak pernah balas macam tu.

Yang ketiga, saya pernah tanya sepupu saya pasal soalan di atas dan jawapan dia adalah mungkin dia dah terbuka hati untuk kenal saya dan suka saya tapi kenapa dia tak pernah mulakan chat dgn saya dulu? Kenapa dia tunjukkan yang dia macam tak berminat dengan saya?

Penjelasan yang tepat please hehe sebab saya taknak nampak macam terhegeh-hegeh pulak dengan dia nanti

Oh wow wow wow. Mudah betul nak tahu isi hati dan perasaan seseorang.

  1. Follow IG bukan petanda dia suka atau cinta.
  2. Balas DM cakap hai, hello, salam and all bukan bermaksud sayang dan rindu.
  3. Perasaan suka tak diukur dengan siapa yang mulakan chat dulu.

Benda yang mudah, simple dan satu kebiasaan tak perlulah nak anggap macam dah terbuka hati segala. Follow IG and balas chat adalah perkara biasa. Normal. Nothing special. Bukan semua benda perlu dikaitkan dengan perasaan cinta dan sayang.

Apa kata sekarang ni fokus pada perkara lebih penting seperti kerjaya dan keluarga sebab lambat laun nanti cinta insyaAllah akan hadir.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *