13 July 2020

Lembutkan Hati Si Dia Dengan Usaha Dan Tak Putus Asa!

Nama: Riy

Jantina: Lelaki

Ex gf saya ni jenis keras kepala tapi saya dgn dia baru je lps break tapi saya nk pikat hati dia lgi. Dia break dgn saya sbb dia dah tawar hati dgn saya. Bt masa skrg kami tak bertegur sapa dan saya prnh chat dia jgk tpi dia mcm tak nak layan saya tpi saya still tdk putus asa nk pikat hati dia blik. Saya tdk psti dia boleh menerima saya kembali atau tak tpi saya akan cuba sedaya upaya saya utk pikat hti dia kembali. Saya dgn ex saya tu 1 kelas so bila saya ckp dgn dia mcm mrah2 ja bila org lain ckp dgn ex saya tu dia layan oky ja. Doktor cinta ada tak tips utk lembutkan hti ex saya kmbali?

Cara lembutkan hati ni susah sikit. Tak ada satu cara yang betul2 berkesan melainkan kita cuba semua kemungkinan satu persatu. Tapi satu perkara yang kami pasti dan yakin boleh menjadi faktor keberjayaan proses pujuk memujuk ini ialah usaha.

Yes, usaha tu teramatlah penting. Ada pasangan yang lebih pandang pada usaha seseorang daripada apa yang dia cuba buat. Contohnya macam nak pujuk dengan coklat. Selalunya nak pujuk nak nampak grand orang akan bagi ferrero rocher, coklat mahal berjambak berkotak and all. Tapi kalau kita mampu beli cadbury satu papan kecik pun kadang2 si dia tu da happy sangat. Usaha. Yes ini yang selalunya si dia akan pandang.

Cakap kasar, marah2 tak bagi muka time merajuk tu lumrah. Lagipun baru lepas break kan, what do you expect? Bagi dia masa and jangan berhenti berusaha. Lembutkan hati dia dengan usaha dan percubaan untuk baiki balik hubungan. Kalau kena cara konfem menjadi. Semoga berjaya!

Kongsikan!

3 thoughts on “Lembutkan Hati Si Dia Dengan Usaha Dan Tak Putus Asa!

  1. Sy kenal lelaki ni 3 bulan sahaja,mula2 semua ok,die layan sy baik tp atas sbb tertentu die marahkan sy,n bencikan sy tanpa sbb ..lpastu die ckp die nak focus pd study akhir die 3 mggu die dkt penang,tp sbb sy terlalu desak die untuk maafkan sy..sy x bnti msg n call..membuatkan die bengang n marah serta hilang sabar..sebelum die block semua no sy termasuk watshpp,fb,ig,telegram..die x repky msg sy mcm dulu..die hanya bluetick sahaja…lpas tu tetibe die block sy..n tahap cakp kesat kat sy..die ckp sy kacau die sampai x blh nk focus study….sampai skrg sy rasa bersalah..n cuba msg die ada satu kali die reply dgn kemarahan…ape sy nak buat supaya die blh unblock balik no sy,sy blh berkawan semula dgn die,sbb sy suke lelaki yg pendiam macam kawan sy tu..tlglah sy macamna nak pujuk ht die

  2. Nama:Isabella
    Jantina:perempuan
    Salam dr cinta. Saya dn dia brcinta slma 2month and kitaorg happy,xprnh gaduh or salah faham. Then tiba2 dia minta space,saya xmarah pun dia and saya beri dia space n time yg dia nak. Saya xcontact dia langsung spnjg 2weeks. But still dia seen status wsp n story ig saya. Then after 2weeks,saya chat dia semula sbb saya rsa itu salah saya slama ni layan dia dingin,xprnh lafazkan sayang dn cinta tu. Saya minta dia beri chance untuk saya usha dia semula,tapi dia kata bukan sekarang. Bila ditanya,dia kata dia still sayang saya dn hubungan kami tapi dia prlukan masa dan ruang. Then saya buat keputusan utk minta putus,but dia xreply smpai skrg.Skrg dah masuk 2 bulan kami tak contact and saya sdg try utk pikat hati dia semula kerana saya sedar saya mencintai dia selama ini. Dia balas dengan dingin mesej saya tetapi rakan2 nasihat yang hubungan kami ni still boleh diselamatkan kerana kami dua2 ego tidak mahu mengalah. Pada pandangan dr cinta,perlukah saya teruskan niat saya memikat dia atau berhenti mengejar dia? Saya buntu dr.

  3. Nama ; Aten
    Jantina ; Perempuan
    Saya dengan ex saya da putus 8 bulan but I cant move on , putus tanpa sebab jelas . Saya syangkan dia tapi dia da block saya . Saya tak pasti apa salah saya . Tiada perbincangan langsung antara kami . Dia pergi macam tu je .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *