15 December 2019

Lembutkan Hati Si Dia Dengan Usaha Dan Tak Putus Asa!

Nama: Riy

Jantina: Lelaki

Ex gf saya ni jenis keras kepala tapi saya dgn dia baru je lps break tapi saya nk pikat hati dia lgi. Dia break dgn saya sbb dia dah tawar hati dgn saya. Bt masa skrg kami tak bertegur sapa dan saya prnh chat dia jgk tpi dia mcm tak nak layan saya tpi saya still tdk putus asa nk pikat hati dia blik. Saya tdk psti dia boleh menerima saya kembali atau tak tpi saya akan cuba sedaya upaya saya utk pikat hti dia kembali. Saya dgn ex saya tu 1 kelas so bila saya ckp dgn dia mcm mrah2 ja bila org lain ckp dgn ex saya tu dia layan oky ja. Doktor cinta ada tak tips utk lembutkan hti ex saya kmbali?

Cara lembutkan hati ni susah sikit. Tak ada satu cara yang betul2 berkesan melainkan kita cuba semua kemungkinan satu persatu. Tapi satu perkara yang kami pasti dan yakin boleh menjadi faktor keberjayaan proses pujuk memujuk ini ialah usaha.

Yes, usaha tu teramatlah penting. Ada pasangan yang lebih pandang pada usaha seseorang daripada apa yang dia cuba buat. Contohnya macam nak pujuk dengan coklat. Selalunya nak pujuk nak nampak grand orang akan bagi ferrero rocher, coklat mahal berjambak berkotak and all. Tapi kalau kita mampu beli cadbury satu papan kecik pun kadang2 si dia tu da happy sangat. Usaha. Yes ini yang selalunya si dia akan pandang.

Cakap kasar, marah2 tak bagi muka time merajuk tu lumrah. Lagipun baru lepas break kan, what do you expect? Bagi dia masa and jangan berhenti berusaha. Lembutkan hati dia dengan usaha dan percubaan untuk baiki balik hubungan. Kalau kena cara konfem menjadi. Semoga berjaya!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *